Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Problemy z Lol-em Skoki pingu/Ścinka

Wolfs1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu zaczęły mi się zdarzać problemy z grą:

1.Gdy gram w pewnym momencie łapię laga (5 sekund) (ping skacze do 300) i wraca normalnie. Oczywiście lag zdarza się w kluczowych momentach gry np: teamfight lub pvp z graczem na lini.

2.Czasem gra łapie ścinkę i nie mogę się ruszyć a inni gracze się normalnie ruszają i grają ale ja nic nie mogę zrobić

3.W trakcie gry gdy przewijam mapkę nie pokazuje się linia hp.

Otóż to co zrobiłem wpisałem w cmd komende ping www.wp.pl -t i oto co zobaczyłem że w pewnych momentach ping drastycznie skacze.

Posiadam internet 6/mbs Tp z liveboxem (Wi-fi) . System windows 7, karta graficzna 4 gb CPU intel core i5-2430M 2,4 GHz.

Na kablu który łaczy się bezpośrednio z livebox również są takie skoki. I

Oczekuję na waszą pomoc i rady związane z tym problemem.

Opublikowano

Ping ci skacze przez Wi-Fi , gra scina Ci sie przez chujowy procesor

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Ping to ścina się przez Wi-Fi, a przez procesor to fps jak już ;p Ja na twoim miejscu dałbym ruter do przeglądu bo może być uszkodzony.

Ja jakoś mam internet 124 mb/s z Vectry i nigdy mi ping nie skacze na ruterze.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ja miałem tak samo . Okazało się, że gdy podczas gry mam odpaloną przeglądarkę w pewnym momencie skakał ping . Wyłączyłem i wszystko śmigało . ;)

T3N0cnlTd2lydXNfX19ldW5lX19fMjI1X19fU1BFU19fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Może masz stare łącze w domu albo stary telefon. Powody przez nich podane nie działają, bo to nie ani wina neostrady ani twojego kompa (czy też gry). Mam takie same lagi mimo, że nikt nie siedzi na wifi.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

"Wifi" no właśnie poruszyliśmy nowy temat bo "wifi" oraz problem z pingiem dużo jest zakończeń z tym słowem "wifi" , ponieważ może być popsuty router lub łącze.

A po 2 neostrada to złodzieje więc nie masz co się dziwić, że masz takie problemy...

Ping to ścina się przez Wi-Fi, a przez procesor to fps jak już ;p Ja na twoim miejscu dałbym ruter do przeglądu bo może być uszkodzony.

Ja jakoś mam internet 124 mb/s z Vectry i nigdy mi ping nie skacze na ruterze.

Haha co ty porównujesz to jak słoń z myszą porównałeś pod względem szybkości internetu...

WYSTARCZALNY ;P2340228944.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...